John Legend și Natalie Portman vor să purtăm ciuperci în loc de piele

Scopul este de a-i determina pe consumatori să-și schimbe costumele de piele și șopârlă, pentru o ciupercă.

0 79

Natalie Portman și John Legend se alătură unui grup persoane și branduri de modă, fără nume, care susțin MycoWorks, o companie care tocmai a strâns 45 de milioane de dolari pentru a-și comercializa tehnologia care face un biomaterial pe bază de ciuperci, care poate înlocui pielea.

Scopul este de a-i determina pe consumatori să-și schimbe costumele de piele și șopârlă, pentru o ciupercă.

Compania a declarat că a încheiat câteva oferte cu mari branduri de modă ca parteneri, deoarece pare să-și aducă ciuperca ”funky” în masă: în pantofi, portofele, curele și alte bunuri care folosesc în mod tradițional piele de animale.

„Am lucrat cu câteva mărci de lux și cu un important producător de încălțăminte, în strânsă colaborare”, a declarat Matt Scullin, director executiv la MycoWorks.

Mărcile de modă fără nume au început deja să producă produse pentru magazine într-o gamă largă de articole, inclusiv pantofi, îmbrăcăminte și genți gata de purtat, potrivit Scullin.

MycoWorks îi place să se diferențieze de alte mărci care doresc să aducă o ciupercă printre noi sau să planteze noi țesături vegetale în modă, cu accent pe durabilitatea țesăturii sale. Există alte companii, de genul, precum Bolt Threads (ciuperci), Ananas Anam (fibre de ananas) și Desserto (piele de cactus), care se ocupă cu aceeași producție.

În octombrie, Bolt Threads a anunțat crearea unui consorțiu alături de partenerii săi: Adidas, Stella McCartney și casa de modă din spatele unor branduri precum Balenciaga, pentru a explora produse pe bază de piele de ciuperci.

În total, MycoWorks a strâns 62 de milioane de dolari, iar noul anunț de finanțare al companiei coincide cu deschiderea unei noi fabrici de producție din Emeryville, California, care își ridică capacitatea până la capacitatea actuală de înlocuire a pielii fungice de zeci de mii de metri.

În spatele tuturor acestor inovații pentru a găsi înlocuitori, pentru pielea de animale, se află o conștientizare tot mai mare a problemelor asociate metodelor tradiționale de fabricare a pielii pentru haine și încălțăminte. Care este un proces teribil de toxic și poluant, atât la vopsire, cât și la deșeurile de după și depozitele de deșeuri asociate atât cu pielea de animale, cât și cu înlocuitorii acesteia din plastic.

Sursa informației: https://techcrunch.com/2020/11/17/john-legend-and-natalie-portman-want-you-to-try-wearing-fungus-instead-of-leather/