În weekend, vremea va fi și mai caldă, anunță meteorologii

Vom avea un nou weekend cu vreme stabilă atmosferic, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat, care mai preconizează pentru următoarele două zile și maxime, din nou, mult prea ridicate pentru sfârșitul lunii ianuarie.

Totodată, mai spun sinopticienii, sâmbătă, cerul va fi în cea mai mare a zilei parțial senin, respectiv ne vom bucura de soare pe cer. În schimb, în primele ore ale dimineții și seara, s-ar putea forma ceață, iar pe drumurile din țară ar putea reapărea poleiul.

Ce ține de valorile termice, sâmbătă, la Nord, acestea vor urca până la +3 grade, în Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra maxime de +4 grade Celsius. Iar în partea de Sud a țării, mercurul din termometre se va situa în jurul valorii de +5 grade.

Noaptea, minima va oscila între -7 și -2 grade Celsius.

Conform ultimei actualizări a Serviciului Hidrometeorologic, și duminică valorile termice pe timp de zi se vor menține pozitive. Totuși, pe arii restrânse s-ar putea să cadă din când în când și câteva precipitații sub formă de ploaie și lapoviță. Ce ține de debutul săptămânii viitoare, acesta nu ne va aduce nimic nou, poate doar o ușoară coborâre a maximei, care însă tot va rămâne pozitivă.

Totodată, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare de Cod Galben de vânt. Alerta e valabilă pentru perioada 28-29 ianuarie.

În intervalul menționat, pe arii extinse se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 15-17 m/s.