În weekend, vremea rămâne stabilă

Vom avea un nou weekend cu vreme stabilită atmosferic, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat, care mai preconizează pentru următoarele două zile și maxime, din nou, ridicate pentru partea a doua a lunii ianuarie.

Totodată, mai spun sinopticienii, sâmbătă, cerul va fi în cea mai mare a zilei parțial senin, respectiv ne vom bucura de soare pe cer. În schimb, în primele ore ale dimineții și seara, s-ar putea forma ceață, iar pe drumurile din țară ar putea reapărea poleiul. Vântul va bate moderat, cu posibile intensificări.

Ce ține de valorile termice, sâmbătă, la Nord, acestea vor urca până la +1 grad, în Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra maxime de +2 grade Celsius. Iar în partea de Sud a țării, mercurul din termometre se va situa în jurul valorii de +3 grade.

Noaptea, minima va oscila între -8 și -3 grade Celsius.

Conform ultimei actualizări a Serviciului Hidrometeorologic, dacă și duminică valorile termice pe timp de zi se vor menține pozitive, atunci, începând cu săptămâna viitoare, acestea vor coborî simțitor. Mult mai frig va fi și noaptea, când mercurul din termometre va coborî și până la -12 grade. Cerul va râmâne parțial senin, iar vântul va bate moderat, cu posibile intensificări doar seara și dimineața.