Ucraina a semnat o lege privind asigurările agricole

0 86

Ministrul politicii agrare și alimentare din Ucraina, Roman Leshchenko a menționat că acest instrument critic ne va permite să sprijinim sectorul agricol acoperind riscurile. În condiții de volatilitate ridicată a factorilor meteorologici, de acum înainte, statul va asigura și va garanta un venit stabil agricultorilor, indiferent de circumstanțele externe.

Acest lucru a fost raportat de Latifundist cu referire la serviciul de presă al Ministerului Politicii Agrare.

Conform raportului, legea stabilește mecanismul de acordare a sprijinului de stat producătorilor agricoli pentru asigurarea produselor lor, precum și cerințele pentru participanții la piață cărora li se poate oferi o astfel de asistență.

“În conformitate cu legea, asigurătorii sunt persoane juridice, persoane fizice – antreprenori și persoane capabile care au încheiat contracte de asigurare cu asigurătorii sau sunt asigurători în conformitate cu legea”, se arată în declarație.

În plus, documentul definește produsele de asigurare, riscurile și cazurile de asigurare cu sprijin de stat. Valoarea compensației parțiale pentru producătorii agricoli de plăți de asigurare este stabilită la un nivel de până la 60%.

Legea a modificat, de asemenea, Codul fiscal al Ucrainei în ceea ce privește creșterea cotei de impozitare a veniturilor din contractele de asigurări agricole cu 0,5 puncte procentuale, cu scopul de a canaliza în continuare aceste fonduri pentru a sprijini asigurarea produselor agricole.