Granturi de până la 40.000 de euro de la UE

0 455

Uniunea Europeană a anunţat un concurs de granturi pentru implementarea ideilor inovatoare de afaceri şi parteneriate între ambele maluri ale Nistrului.

Acesta se desfășoară în cadrul programului UE de măsuri de consolidare a încrederii, realizat în Moldova de către PNUD.

Potrivit condiţiilor concursului, parteneriatele trebuie să fie formate din cel puţin două organizaţii, un ONG şi o companie privată.

Proiectele prezentate ar trebui să contribuie la rezolvarea problemelor create de pandemie, cum ar fi accesul limitat la materii prime, întreruperea reţelelor de distribuţie şi lipsa unei pieţe competitive pentru operatorii de logistică.

Competiția este deschisă ideilor de proiecte care vor ajuta întreprinderile mici şi mijlocii prin digitalizarea proceselor şi interacţiunea cu autorităţile locale, agenţiile guvernamentale şi furnizorii.

Aceste inițiative comune vor permite antreprenorilor de pe ambele maluri ale Nistrului să colaboreze şi să beneficieze de relaţii economice şi de muncă în condițiile COVID-19, cu sprijinul participanţilor la site-ul de afaceri în domenii de interes reciproc.

Activitățile prevăzute ar trebui să se desfășoare în perioada noiembrie 2020 – noiembrie 2021. Cererile sunt acceptate până pe la 2 octombrie 2020.