Granturi de 50 de mii de dolari pentru agricultori

0 408

Suedia și PNUD lansează un concurs de granturi pentru producătorii și procesatorii agricoli de pe ambele maluri ale Nistrului.

Pot depune dosarele de participare organizațiile de susținere a afacerilor împreună cu cel puțin doi producători și un procesator, care își exprimă angajamentul de a se asocia și crea noi locuri de muncă, în special pentru femei și persoane social-vulnerabile.

Propunerile de proiect selectate vor primi finanțare nerambursabilă de până la 50 de mii de dolari fiecare pentru procurarea echipamentelor și utilajelor. Parteneriatele câștigătoare vor mai beneficia de consultanță pentru dezvoltarea afacerilor.

Concursul vizează producerea și procesarea fructelor, a legumelor și strugurilor de masă, a plantelor etero-oleaginoase și medicinale, a lactatelor, valorificarea produselor apicole, creșterea animalelor, dar și alte activități din sectoarele horticol, fitotehnic și zootehnic.

Proiectele urmează să abordeze idei inovatoare de afaceri, ceea ce presupune includerea noilor tehnologii, reducerea costurilor de producere, adaptarea la noile necesități ale pieței în contextul COVID-19.

Termenul limită pentru depunerea solicitărilor este 5 februarie 2021. Mai multe detalii găsiți pe site-ul md.undp.org