Google, transformă YouTube într-o destinație de cumpărături

Compania testează funcții, care vă vor permite să cumpărați produse direct din videoclipuri.

0 144

Compania testează funcții, care vă vor permite să cumpărați produse direct din videoclipuri.

Platforma YouTube, mereu oferea posibilitatea găsirii unor link-uri spre niște produse anumite, care erau reclamate într-un video. Indiferent dacă era vorba despre tehnologie, fotografie, jocuri sau aproape orice alt hobby, majoritatea canalelor YouTube folosesc aceste linkuri ca o modalitate de a genera venituri suplimentare pe lângă banii pe care îi câștigă din reclame. La rândul său, YouTube dorește să ofere posibilitatea unei navigări mai ușoare pentru utilizatori, oferind posibilitatea direct din video, să apăsați pe un produs, pe care vreți să-l procurați.

Potrivit Bloomberg, compania a început recent să le ceară unor creatori de video, pe YouTube, să eticheteze produsele pe care le prezintă în videoclipurile lor. Se pare că compania intenționează să lege aceste articole de instrumentele de cumpărături și de analiză oferite de Google. Bloomberg, spune că obiectivul final al companiei este de a reconfigura YouTube într-o destinație de cumpărături unică, în care să puteți examina și cumpăra aproape orice vedeți pe platformă sau într-un video.

Trecerea la comerțul electronic ar avea mult sens pentru YouTube. Privind doar tehnologie, nenumăratele videoclipuri practice și de recenzie, pe care le găsiți pe platformă, ar fi momentul ideal pentru a converti vizualizările în achiziții.

Sursă informație: https://www.engadget.com/yotube-shopping-report-181436294.html