Google, dorește să ajute fermierii cu mașini robotizate

Tehnologia ar putea duce la practici agricole mai durabile.

Încă în 2018, ”laboratorul X” al Alphabet (Compania părinte, a lui Google), a spus că se află în curs de explorare a modului în care ar putea folosi inteligența artificială, pentru a îmbunătăți agricultura. Luni, laboratorul X, a anunțat că proiectul său de „agricultură computațională” se numește ”Mineral”. Echipa Mineral a petrecut ultimii câțiva ani „dezvoltând și testând o gamă de prototipuri software și hardware, bazate pe descoperiri în inteligență artificială, simulare, senzori, robotică și multe altele”.

Unul dintre instrumentele, care au ieșit din proiect este un buggy(un vehicul de dimensiuni mici, cu motor), pentru plante robotizate. Alimentat de panouri solare, mașina își croiește drum pe câmpul unui fermier, examinând fiecare plantă pe care o trece pe parcurs cu o serie de camere și senzori. Împreună cu datele din satelit despre vreme și sol, ”Mineral” spune că buggy-ul și software-ul său AI(Inteligență artificială), pot identifica șabloane și pot oferi fermierilor informații despre culturile lor.

Una dintre promisiunile centrale, ale tehnologiei, este că poate ajuta fermierii să acționeze asupra plantelor individuale. În acest fel, dacă doar o parte mică, din regiune, are nevoie de un pesticid sau de o altă formă de îngrijire, cultivatorii pot economisi bani și își pot reduce impactul asupra mediului.

După cum subliniază ”Mineral” pe site-ul său, este urgentă necesitatea de a face agricultura mai durabilă și mai productivă. „Pentru a hrăni populația în creștere a planetei, agricultura globală va trebui să producă mai multă hrană în următorii 50 de ani decât în ​​ultimii 10.000 – într-un moment în care schimbările climatice fac culturile noastre mai puțin productive”, spune echipa pe site-ul său web. Natura prosperă pe diversitate, dar economia agriculturii îi stimulează pe fermieri să cultive monoculturi (doar un singur tip de plantă). La rândul său, acest lucru face ca recoltele lor să fie vulnerabile la dăunători și boli. De asemenea, dăunează solului de care depind fermele lor și ecosistemului înconjurător. Acestea sunt toate lucrurile pe care Mineral vrea să le abordeze.

S-ar putea să mai treacă câțiva ani până să aflăm mai multe despre ”Mineral”. Între timp, echipa spune că lucrează cu cultivatori de plante inovatoare din SUA, Canada, Argentina și Africa de Sud. De asemenea, se află în procesul de a găsi mai multe companii, organizații și guverne cu care să lucreze la misiunea sa. „Împreună, vom îmbrățișa complexitatea și diversitatea naturii pentru a construi un sistem alimentar mai durabil, mai rezistent și mai productiv”, a spus echipa.

Sursă informație: https://www.engadget.com/alphabet-x-mineral-223517153.html