Furt cu iz de milioane / VIDEO

0 130

Mai multe persoane au fost prinse în flagrant în timp ce furau mai multe țevi ale unui segment de apeduct nefinalizat, din preajma satului Alexeevca, raionul Florești. Totul s-ar fi întâmplat pe 18 octombrie curent. Anunțul a fost făcut public de către  SA „Servicii Comunale Florești”, scrie NordNews.md.

Este vorba de circa 800 metri de rețea metalică, cu diametrul 500 mm, care au fost ilicit extrase din pământ, utilizând tehnică specializată în acest sens.

Persoanele implicate în furtul țevilor au fost prinse în flagrant de către oamenii legii, în momentul extragerii țevilor din pământ. Cazul dat este investigat de către Inspectoratul de Poliție Floreșt,i în vederea tragerii la răspundere a infractorilor.

Versiunea preliminară a cazului dat este sustragerea rețelei din oțel în vederea comercializării la metal. Pe lângă paguba materială de peste un milion de lei adusă întreprinderii, este prejudiciat întreg sistemul de alimentare cu apă a localităților din preajma or. Florești, deoarece construcția apeductului dat avea ca scop asigurarea alternativă a consumatorilor cu apă potabilă din apeductul existent Soroca-Balti.

Acțiuni ilicite de acest gen au avut loc și în anul 2017, când au fost sustrase circa 500 metri de țeavă de apeduct. Persoanele ce se fac vinovate vor fi trase la răspundere.