Free Shop – o nouă viața a hainelor tale

0 48

„Toamna și-a intrat în drepturi, asta înseamnă că e momentul potrivit să mergem la un free shop ca să descărcăm garderoba noastră de textilele care au invadat-o. Vă propun să mergeți cu mine să vedem ce putem găsi aici interesant și care este scopul free shop-ului” spune Olivia Cucoș, reporterul AGRO TV Moldova.

Nu este disponibilă nicio descriere. Nu este disponibilă nicio descriere.

FreeShop – cea mai liberă și autonomă ”piață” din Chișinău, unde profitul, cererea și oferta sunt înlocuite de cooperare, bunăvoință și reciclare.

„Acest eveniment este deja… am uitat la a câta ediție. Din 2018 am început să-l fac, după ce am văzut ideea de free shop în România și alte țări. Este o ocazie ca oamenii să facă ceva cu hainele pe care nu le mai poartă, nu doar să le țină într-un colț de dulap și să adune praf. Noi prelungim viața acestor haine, descurajăm cumva cumpărăturile care sunt destul de intense în sfera aceasta de haine, mai ales că impactul industriei modei asupra mediului e destul de mare. Am testat prima ediție fără a ști ce o să ne reușească. Am văzut că este o deschidere foarte mare și se creează un spirit de comunitate.”

Clara Abdulah, organizator eveniment

Nu este disponibilă nicio descriere.Nu este disponibilă nicio descriere.

La FreeShop îți eliberezi dulapul de tot ce nu mai porți. Acestea pot fi adoptate pe loc de oricine are nevoie de ele. Fără bani, fără schimburi, fără condiții. Singura rugăminte este să aduci lucruri curate, în stare purtabilă și care nu prezintă riscuri de igienă.

„Eu mi-aș dori ca toată lumea să lucreze în felul dat, ca orice ușă să fie deschisă, ca orice lucru să fie al nostru, e o putere știi când este așa o mare libertate, când nu există materialism, sau materi

e și totul e construit pe conlucrare între oameni, pe prietenie, pentru că noi toți aici am adus ceva și toți am luat ceva.  De aici vom avea și amintiri și materii sunt foarte fericită. Mulțumesc oamenilor care nu doar gândesc dar și fac. ”

Marina Scarlețcaia, vizitator

Tot ce rămâne la final de FreeShop va merge către organizații de caritate, iar de acolo către persoanele nevoiașe.

Această ediție de FreeShop a avut loc în cadrul Zilei Atelierelor Deschise, unde ai avut ocazia să cunoști mai mulți artiști și inițiative culturale găzduite de Casa Zemstvei.