(FOTO) Satul Druța, prin obiectiv: „Satul meu este mic, însă natura este cea care te lasă fără grai”

0 655
Drăgălina Mațcan este o tânără din satul Druța, raionul Rîșcani, pasionată de fotografie și de peisajele satului său natal. Tânăra spune că s-a împrietenit cu aparatul foto încă din copilărie, iar astăzi ne face o excursie virtuală pe dealurile și câmpiile localității sale.

Una dintre sursele sale de inspirație este satul său. „Satul meu este unul extrem de pitoresc. Mic… cu puțini oameni, însă natura este cea care te lasă fără grai. Este înconjurat de stânci și traversat de râul Ciuhur. Toate locurile sunt o sursă nesfârșită de inspirație pentru mine.”

Druța este un sat din cadrul comunei Pociumbeni, raionul Rîșcani. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîșcani și la 194 km de Chișinău. Ceea ce impresionează aici sunt stâncile milenare şi Ciuhurul, care curge alene. Ciuhurul sau Şihorul, cum îi mai spun oamenii locului, este un afluent al Prutului. Reciful de lângă satul Druţă, deşi nu e unul mare, încântă. Acesta are o suprafaţă de 100 de hectare, o lungime de un kilometru de la Sud spre Est şi atinge înălţimi de peste 70 de metri. La Druţă mai poate fi vizitată şi o veche biserică, din secolul al XIX-lea, cu hramul „Sfântul Nicolae”.

Mai jos vedeți satul Druța din raionul Rîșcani reprezentat prin fotografiile Drăgălinei Mațcan.