VIDEO/Minune chinezească: dintr-o mină de cărbune, un parc

0 110

O fostă zonă de exploatare a cărbunelui a fost transformată într-un parc. „Grădinile botanice taiyaun” a fost create de un grup de arhitecți chinezi nu doar pentru a fi un model de proiectare a peisajului, dar și pentru o infrastructură care poate fi utilizată în cercetarea ecosistemelor naturale. Complexul include nu numai parcul, ci și o clădire sculpturală din beton, un muzeu al naturii, o unitate administrativă, un restaurant și un muzeu bonsai.

Piesa principală a „Grădinilor botanice taiyuan” constă din trei sere. Acestea sunt realizate sub forma de domuri semisferice din lemn. Cea mai extinsă dintre ele este una dintre cele mai mari astfel de structuri din lume. Cupolele „Grădinilor botanice taiyuan” au geamuri de sticlă cu două curbe, unele au ferestre ce se deschid automat.

Clădirea de la intrare îi conduce pe vizitatori pe o scară circulară spre o terasă mare de pe acoperiș. Aici, vizitatorii pot admira întregul parc.

Sursa informației: https://www.designboom.com/architecture/dmaa-taiyuan-botanical-gardens-delugan-meissl-associated-architects-china-06-10-2021/