„Forța Fermierilor” se pregătesc de proteste în PMAN

Asociația Obștească ”Forța Fermierilor” vine din nou cu un apel către autorități. Asta deoarece, potrivit organizației, la distanță de câteva zile, după protestul de avertizare al agricultorilor, instituțiile abilitate așa și nu au stabilit organizarea unui dialog între prim-ministru și reprezentanții agricultorilor pe marginea revendicărilor. Deocamdată Comisia Situații Excepționale nu a emis nici o decizie privind măsuri urgente de susținere a sectorului agrar, solicitate de producătorii agricoli.

Asociația Obștească ”Forța Fermierilor”: „Asociația „Forța Fermierilor” consideră ofensatoare și lipsite de sens declarațiile ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea la adresa agricultorilor, în cadrul unor emisiuni televizate. În acest context, menționăm că ministrul a promis în nenumărate rânduri, inclusiv public, că va cere instituirea stării de urgență în agricultură și va propune includerea măsurilor cerute de către asociație într-o decizie a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale.”

Totodată, „Forța Fermierilor” reiterează poziția sa, că toate doleanțele producătorilor agricoli poartă un caracter economic, iar manifestările acestora exclud orice acțiuni cu tentă politică.

Asociația Obștească ”Forța Fermierilor”: „Forța Fermierilor nu vede cum atitudinea sfidătoare a autorităților va contribui la soluționarea multiplelor probleme din ramura agricolă. În cadrul asociației sunt sute de fermieri din localități rurale, care practică agricultura modernă și au creat mii de locuri de muncă, inclusiv persoane revenite în țară de peste hotare. Noi menționăm că cerințele producătorilor agricoli, profund afectați concomitent de secetă, embargou, scumpiri exorbitante și prețuri derizorii la materia primă, sunt mult mai mari comparativ cu anul 2020 și la etapa actuală nu necesită alocarea banilor din bugetul de stat.”

Asociația „Forța Fermierilor” a scris într-un comunicat de presă că în lipsa unei reacției din partea guvernării, instituția deja a depus o declarație prealabilă, privind rezervarea Pieței Marii Adunări Naționale în luna noiembrie pentru acțiuni de protest cu tehnica agricolă. Totodată, organizația spune că rămâne deschisă în vederea unui dialog constructiv cu guvernul și exprimă speranța, că în următoarele săptămâni cruciale pentru agricultori, autoritățile totuși își vor schimba atitudinea față de ramura strategică a economiei naționale și vor recurge la realizarea juridică a revendicărilor fermierilor afectați.