Flux sporit de traversări ale frontierei de stat

0 74

Flux sporit de traversări ale frontierei de stat. În ultimele 24 de ore, au trecut vama peste 19 mii de oameni, dintre care pe sensul de intrare în Republica Moldova – circa nouă mii.

Potrivit forțelor de ordine, cele mai solicitate puncte au fost Leușeni, Sculeni, Otaci și aeroportul Internațional Chișinău.

Totodată, două persoane au fost documentate pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, altele două au fost identificate cu consemn național, iar 16 – au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie.

Oamenii legii în continuare activează la capacitate maximă în vederea diminuării riscului de răspândire a coronavirusului, în special la graniță, dar și respectarea măsurilor de protecție individuală a personalului din subordine.

La trecerea frontierei de stat, călătorii sunt supuși obligatoriu termometriei și sunt informați despre amenzile care vor fi aplicate celor care nu vor respecta regulile de combatere a infecției.

Persoanele care intră în Moldova şi vin din ţările ce fac parte din zonă verde nu vor completa fişa epidemiologică şi nu vor fi obligaţi să se autoizoleze pentru 14 zile.

Dacă punctul de pornire este situat în zonă verde, iar în timpul călătoriei au fost tranzitate statele din zonă roșie, se impune carantina de două săptămâni.