Fiecare jucărie meșterită manual își are povestea sa de Crăciun

Cele mai frumoase decorațiuni pentru sărbătorile de iarnă sunt cele confecționate manual, pentru că fiecare e unică în felul ei.

La Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală se desfășoară expoziția tematică – „Jucăria de Crăciun”.

„Expoziția „Jucăria de Crăciun” este o premieră în spațiul nostru, pentru prima dată dedicăm o expoziție jucăriilor de Crăciun. Cu această ocazie expozanți au fost cinci meșteri populari din Republica Moldova.”

Ar putea fi o imagine cu interior

Petru Vicol, director muzeu

Aceste creații ne amintesc de vremurile de altă dată și nu sunt periculoase pentru sănătate, fiindcă sunt confecționate din materiale ecologice.

„Sunt jucării din diferite materii cum ar fi fibrele vegetale, ceramica, metal. Mesajul expoziției este încercăm să schimbăm jucăriile din cele sovietice în cele moderne și ecologice.”

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Jucăriile au fost executate de meșteri cu renume.

„Vizitatorii expoziției vor putea să vadă jucării confecționate de cei mai buni meșteri cum ar fi familia Sclifos, Frații Scutelnic, Eugenia Moldovanu, Ion Aștefănoaie. Toate piesele au valoare culturală.”

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Cel mai atractiv exponat este acest brad, cu totul special.

„Foarte interesantă, chiar unică, meșterul popular a făcut acest brad de Crăciun exclusiv din clopoței, cu o stea în frunte, publicul se pare foarte atras de această piesă, ca să audă clinchetul clopoțeilor.”

Ar putea fi o imagine cu interior şi text care spune „Po”

Expoziția va fi deschisă până la 31 ianuarie.