Fermierii, lăsați cu buza umflată. Rambursarea TVA-ului, ignorată

La întâlnirea la Ministerul Finanțelor cu Consiliul Asociației Forța Fermierilor, doamna Ministra nu a venit. A fost delegată doamna Secretar de Stat, care ieri a prezentat avizul negativ la inițiativa legislativă a deputatului Trubca privind modificarea legii cu privire la Programul de rambursare a TVA pentru producătorii agricoli.

”Atragem încă odată atenția societății că organizația noastră a solicitat întâlnirea respectivă încă pe 18 aprilie 2023 și am primit răspuns în scris privind disponibilitatea doamnei ministre să se întâlnească cu Consiliul Forței Fermierilor pe data de 25 mai. În asemenea circumstanțe, lipsa demonstrativă a ministrei, fermierii au tratat ca un gest de sfidare. În acest context și după explicația absolut formală și deplasată a doamnei secretare de stat referitor la justificarea avizului de ieri, agricultorii au reiterat poziția că acțiunile ministerului finanțelor au devalorizat complet promisiunile prim-ministrului privind aprobarea urgentă a proiectului de lege, înaintat de deputatul Trubca, membrii Consiliului au părăsit sala în semn de protest”, scriu într-un comunicat Forța Fermierilor.

Informația privind mimarea dialogului cu fermierii urmează să fie adusă la cunoștința organizațiilor teritoriale în cadrul adunărilor, care vor avea loc în următoarele 10 zile.

Mulți agricultori au calificat incidentul de ieri și de azi drept ultima picătură și provocarea deschisă a producătorilor agricoli pentru a ieși în stradă.