Expoziția EIMA International cu peste 1350 de expozanți în plină desfășurare la Bologna, Italia

0 26

Potrivit agrimanet.ro, la primul eveniment internațional ce are loc după suspendarea activităților expoziționale impusă de criza Covid-19 participă 1.350 de companii expozante, dintre care 350 sunt din afara Italiei, reprezentând peste 40 de țări și  40000 de modele în 14 sectoare specializate și 5 categorii tematice („Componente”, „Verde”, „Energie”, „Digital” și „Hydrotech”).

În cadrul conferinței de presă susținută la Bologna, Simona Rapastella, directorul general al FederUnacoma, a spus: „Numărul de expozanți este foarte bun dacă avem în vedere că, din cauza restricțiilor legate de Covid, lipsesc companii din unele țări importante, precum China sau India, care au fost prezente cu peste 300 de companii la ediția trecută și care ar trebui să revină, împreună cu producătorii din alte țări, în ediția următoare din noiembrie 2022 ”.

O gamă largă de categorii, produse noi și tehnologii de ultimă oră sunt punctele forte tradiționale ale evenimentului. A fost confirmată competiția pentru inovație tehnică, care recompensează soluțiile inovatoare proiectate de producători pentru toate tipurile de lucrări agricole. Vom avea și competiția Tractorul anului.

S-a deschis EIMA International cu peste 1350 de expozanți, dintre care 350 sunt din afara Italiei, reprezentând peste 40 de țări. Stiri agricole

„Pe lângă faptul că este o vitrină comercială și promoțională excelentă, EIMA a fost întotdeauna o mare “mașină de relații”, a spus Rapastella. „Acesta este un fapt de importanță strategică, deoarece industria mașinilor agricole face parte dintr-un sistem complex, în care sunt necesare interacțiuni strânse între lumea agricolă, lumea industrială, activitățile de cercetare, problemele de mediu și activitățile de orientare și coordonare politică și administrativă”.

„Expoziția de la Bologna”, a concluzionat Rapastella, „este recunoscută ca forul care leagă toți acești jucători, locul în care lanțurile de aprovizionare agroindustriale sunt din ce în ce mai strâns legate și unde este planificat viitorul agriculturii”.

Ediția din 2021 a EIMA International este într-adevăr una dintre cele mai interesante din perspectivă politică. Guvernul va fi prezent prin subsecretarul Ministerului Afacerilor Externe, Manlio Di Stefano; și președinții Comisiei pentru agricultură a Camerei și Senatului, împreună cu delegațiile membrilor acestor comisii, vor vizita, de asemenea, expoziția pentru o discuție despre cele mai bune politici din sector. La EIMA vor fi prezenți și președintele regiunii Emilia Romagna, Stefano Bonaccini, primarul orașului Bologna Matteo Lepore, Daniele Vaccarino, membru al consiliului de administrație al ICE și toți consilierii pentru agricultură din regiunile italiene, alături de o mare delegație de europarlamentari.

Cea de-a 44-a ediție a EIMA International și-a deschis porțile marți (19 octombrie) la Bologna, Italia, și se va desfășura până pe 23 octombrie.

Sursă: http://agrimanet.ro