Elon Musk „presupune”, că ar putea trimite o navă pe Marte, în 2024

Elon Musk, vrea să vadă dezvoltarea viitoarei sale generații ”Starship” mișcându-se mai repede.

0 138

Elon Musk, nu mai crede că compania sa ”SpaceX”, va ajunge pe planeta roșie atunci când următoarea fereastră de oportunitate se va deschide în 2022.

Musk, sperase anterior să trimită o misiune robotică pe Marte în 2022, urmată de o călătorie cu echipaj câțiva ani mai târziu. În timpul unui interviu la convenția virtuală ”Mars Society”, Musk a spus, că acum crede, că următoarea sa generație a navei spațiale Starship ar putea fi gata imediat după 2023, la timp pentru o fereastră de lansare în 2024.

Orbitele Pământului și ale Marte, în jurul soarelui, aduc cele două planete cele mai apropiate una de cealaltă, aproximativ, la fiecare doi ani.

„Cred că avem o șansă de luptă”, a spus Musk despre realizarea ferestrei de transport Marte 2024.

Pentru a ajunge acolo, totuși, Musk spune că echipa sa va trebui să-și ridice ritmul de inovație și nu se teme să strice câteva lucruri pe parcurs.

„Probabil vom pierde câteva nave”, a spus el când a fost întrebat despre procesul de dezvoltare al Starship, care este conceput pentru a duce, în cele din urmă, zeci de oameni pe Marte.

Până în prezent, prototipurile Starship timpurii au făcut „ascensiuni” scurte, de mică altitudine, de la instalația de testare SpaceX, din Texas, SUA. Musk speră că primele modele vor ajunge pe orbită, pentru prima dată, anul viitor. El a adăugat, că compania ar putea demonstra capacitatea de realimentare pe orbită în 2022 și ar putea începe călătorii pe Lună, la scurt timp după aceea.

„Acestea sunt doar presupuneri”, i-a spus Musk președintelui societății Mars, Robert Zubrin, despre Zoom.

În ceea ce privește cine va ajunge să meargă pe Marte, Musk a spus că odată ce există un milion de oameni, care vor să meargă amândoi(pereche), pe planeta roșie și pot să-și permită, ar trebui să fie suficient pentru a susține un oraș. Deci, cu alte cuvinte, se pare că primii marțieni sunt probabil pământeni bogați.

Odată ajuns pe Marte, a spus Musk, primul ordin de lucru va fi înființarea unei construcții de propulsie. El a menționat, de asemenea, ideea de a trimite droide robotizate, la suprafață, pe care oamenii le-ar putea controla, de la distanță, de pe Pământ.

Bineînțeles, Musk are și modele pe mai mult decât pe Marte. El a menționat ideea folosirii navei stelare sau a altor ambarcațiuni, pentru a vizita atmosfera brusc incitantă a lui Venus, asteroizii mari, lunile lui Jupiter și chiar centura Kuiper și cele mai îndepărtate zone ale sistemului solar.

„Trebuie să facem saltul mai întâi pe o altă planetă”, a spus el.

Sursă informație: https://www.cnet.com/news/elon-musk-guesses-spacex-could-send-a-ship-to-mars-as-early-as-2024/