EcoLocal Turism – o nouă platformă pentru promovarea turismului moldovenesc

În acest an, va fi lansată o nouă platformă pentru promovarea turismului agro-ecologic – EcoLocal Turism, de către Asociația Consumatorilor și Producătorilor Ecologici și Artizanali din Moldova (ACPEAM).

Proiectul EcoLocal Turism își propune să adune toate ofertele individuale ale participanților de pe piață și să le plaseze pe o platformă virtuală pentru a oferi informație veridică și actualizată viitorilor vizitatori ale noilor destinații turistice. Producătorii participanții vor fi instruiți și ghidați în vederea prestării serviciilor de calitate, care vor completa oferta turistică națională și vor diversifica activitățile de recreere în zonele rurale.

Platforma EcoLocal Turism va fi prezentată sub formă de hartă virtuală, cu profiluri individuale ale participanților gazdă și va întruni oferte turistice diverse: cazare în case tradiționale, lecții practice, excursii pentru copii și adulți, organizarea evenimentelor private și publice, ateliere meșteșugărești și gastronomice, etc.

Rețeaua creată va urma principiul de bază al Asociației de a educa consumatorii și de a promova beneficiile produselor alimentare locale și ecologice, iar participanții vor avea parte de promovare și perfecționare profesională continuă.

”Piața turismului local este în creștere rapidă. Turismul de experiențe oferă o dimensiune total nouă și oportunități care depășesc turismul tradițional. Vizitatorii caută posibilități de a fi parte din poveștile gazdelor și din cultura locală, de a se conecta la esența unei localități și a oamenilor de acolo. Platforma EcoLocal Turism va aborda această nișă și va susține micii producători să-și diversifice veniturile”, a declarat Președintele Asociației, Tamara Schiopu.

”Cu ajutorul platformei EcoLocal Turism, dorim să integrăm ecoturismul în economia locală. Vom crea atracții suplimentare pentru turiști, oferind lecții practice de agricultură ecologică, tradiții, povești și meșteșugărit. Pe lângă activități, vizitatorii vor putea mânca bucate alese și vor putea rămâne peste noapte într-o casă tradițională, construită în 1965”, spune Nadejda Gori, producător ecologic în conversie.

Sesiunile de instruire pentru producătorii gazde vor fi lansate în luna februarie, iar platforma va fi la dispoziția publicului larg la început de sezon turistic 2022, în luna mai.