Dmitrii LATÎȘEV: un frigider industrial îți garantează profitul afacerii!

Realizarea fructelor este una profitabilă, mai ales dacă ai un frigider industrial unde să le depozitezi și să le vinzi atunci când sunt mai scumpe.

Dmitrii Latisev  și-a construit un frigider în satul Rudi, raionul Soroca, din necesitate, dar acum a devenit o afacere.

Dmitrii Latisev, antreprenor: „Frigiderul l-am construit cu trei ani în urmă. Am construit o cameră pentru răcire rapidă, în general pentru răcirea boabelor. Iar alte două camere sunt pentru răcirea merelor, pentru o răcire mai treptată.” 

Acum, la frigiderul din Rudi, își aduc marfa la realizare locuitorii din sat cât și agricultorii din împrejurimi.

Dmitrii Latisev, antreprenor: „Aduc la noi fiindcă au plantat fiecare câte 20, 30 de ari, au câte 200, 300 de kilograme. Aici noi o primim, notăm kilogramele, o depozităm și când adunăm o mașină de 18, 20 de tone, atunci o trimitem la export.”

Un frigider industrial necesită și cheltuieli mari de întreținere, îndeosebi pentru energia electrică.

De aceea a decis să instaleze panouri fotovoltaice, dar și pentru faptul că este o sursă care nu poluează.

Dmitrii Latisev, antreprenor: „Cheltuieli foarte mari, asta duce la creșterea prețului. Nepoluarea mediului înconjurător în primul rând, economie, dar și viitorul, fiindcă lumina se va scumpi în fiecare zi, în fiecare an.”

Chiar dacă sunt și momente grele în business, antreprenorul nu se dă bătut.

Dmitrii Latisev, antreprenor: „Totul vine cu timpul, cu anii, cu visele și cu aspirațiile. Ce vrei să obții în viață, vrei să lucrezi la cineva sau la tine? De aceea noi alegem singuri, lucrăm la cineva sau lucrăm la noi.”

Dmitrii Latisev privește optimist spre viitor și are ambiții mari.

Dmitrii Latisev, antreprenor: „Produsul final să facem fiindcă la primul produs nu câștigi mult, la cel final e cu totul altceva. Ca să nu trimitem de aici în Polonia, Serbia, de exemplu, și tot de la ei să cumpărăm produsul final de două ori mai scump.”

Iar în tot ceea ce face are li un partener de încredere care îl susține financiar.

Dmitrii Latisev, antreprenor: „FinComBank îmi oferă credit la un procent bun, este avantajos pentru mine, de aceea și l-am luat. Recomand și altora să aleagă FinComBank, în primul rând fac totul operativ și repede.”

Tânărul antreprenor se mândrește cu afacerea pe care o gestionează și vine cu un îndemn către cei care doresc să inițieze o afacere.

Dmitrii Latisev, antreprenor: „În orice țară se poate de trăit și de făcut business. Trebuie corect de făcut asta și de adaptat la politică, la ziua de astăzi, pentru că nicăieri nu este ușor.”