Directorul „Moderna” crede că pandemia se va încheia peste un an

Directorul general al Moderna crede că pandemia de coronavirus se va încheia este un an și spune că producția de vaccinuri a crescut, astfel că toți oamenii vor putea fi vaccinați, relatează REUTERS.

 

Directorul general al grupului farmaceutic american Moderna Inc, Stephane Bancel, a declarat joi că, în opinia sa, pandemia de coronavirus ar putea să se încheie peste un an, în condițiile în care creșterea producției de vaccinuri asigură o aprovizionare mondială.

 

„Cei care nu se vaccinează se vor imuniza natural, pentru că tulpina Delta este foarte contagioasă. În acest fel vom ajunge într-o situație similară cu cea a unei gripe. Poţi fie să te vaccinezi şi să ai o iarnă fără probleme. Sau nu te vaccinezi şi rişti să te îmbolnăveşti şi posibil chiar să ajungi la spital”, a apreciat șeful Moderna.

 

Întrebat dacă asta înseamnă o revenire la normal în a doua jumătate a anului următor, Stephane Bancel a răspuns: „Peste un an începând de astăzi, cred că da”.

 

Moderna susține că vaccinul pe care l-a dezvoltat are o eficiență de 94,5%, potrivit rezultatelor ultimei etape a studiilor clinice (faza a 3-a).