De ce să alegem produsele ECO

Nu avem ieșire la mare, n-avem munți, nici zăcăminte minerale. În schimb, avem pământuri bune, pe care putem crește culturi folositoare. Iar fructele noastre, apreciate acasă și peste hotare, sunt bune și proaspete, și la borcan.

„Avem dulcețuri foarte gustoase făcute și din păpădie și din arune, chiar și din dovlecel cu lămîe și portocale și o notă de ghimber cu gutuie. Avem și fructe de uscate adică mere, pastilată făcută din fructe și pomușoare, la fel și prune uscate. Avem și arone vitamina cea mai bună și cea mai scumpă care trebuie să îl folosească fiecare pentru sistemul imun în special pentru cei ce au probleme cu diabetul zaharat și tensiune.”

Produsul, din fructe și pomușoare autohtone, este un desert sănătos, fără adaosuri de conservanți. E permis chiar și celor care consumă puțin zahăr.

„Să degustăm pastelata. Ea e nu numai arată bine dar e și gustoasă și sănătoasă. E bună și pentru copii nu are adaosuri doar zahărul din fructe.”

„Aici e un rai pentru gurmanzii și veganii din Chișinău, pastelata are un gust dulce acrișor și se simt toate notele fructelor uscate. Aceasta e perfectă pentru o dietă.”

Fructele sunt bune nu doar pentru dulcețuri, gemuri și compoturi, dar și pentru licori mai tari. 

„Avem și tărie, lichior din zmeură împreună cu mure sticla ajunge la 185 de lei.”

 Acum aveți posibilitatea să renunțați la bomboanele din comerț, care conțin mulți coloranți și E-uri.

„Pestil este un produs sănătos și este preparat din piureul din fructe iar după se usucă în uscător undeva vreo 10 ore. Astăzi avem și un produs nou, acestea sunt ruladele avem cu pistil din vișină și măr.”

Iar pentru copii, pastila din fructe poate fi un adevărat deliciu.

„Avem și pestil pentru copii în rulou dar și în formă de batonaș.”

În ultimii ani, la noi în țară este tot mai apreciată levănțica, din care se extrage, prin distilare, prețiosul ulei esențial și apa de lavandă.

„Noi avem sădiți trei ari de levănțică iar produsul nostru principal este uleiul de levănțică. După uleiuri producem și sare de mare acesta pentru o baie calmantă, aici lumânări, săpun cu adaos de ulei de levănțică.”

Și cătina este în trend. Aceasta conține toate mineralele și vitaminele necesare organismului. Un pahar de suc de cătină cu miere, consumat dimineața, vă asigură necesarul de vitamine și energie pentru întreaga zi.

 „Avem suc de cătină care este foarte solicitat de oameni pentru a-și îmbunătăți organismul cu substanțe utile și a duce un mod sănătos de viață.”

Se consumă câte 2-3 linguri, diluate într-un pahar cu apă plată sau minerală, ori cu suc de mere. Puteți adauga și alte ingrediente ce sporesc efectul terapeutic.

„Sucul de cătină este extras din cătină, iar după sustragerea sucului se obține așa o infuzie pentru ceai din cătină. Sucul de cătină costă 100 de lei, iar ceaiul – 12 lei.”

Pentru că oferă bunuri de calitate, antreprenorii din țara noastră sunt apreciați de consumatori. Iar organizarea diferitor târguri dezvoltă piața locală de produse eco și artizanale.