Cum sunt promovate vinurile moldovenești în China?

0 48

Ambasada Moldovei la Beijing a creat o platformă de consultare pentru promovarea vinurilor moldovenești în China și a găzduit deja prima întâlnire, transmite infotag.md.

Dumitru Braghiş, ambasadorul Republicii Moldova în Republica Populară Chineză a declarat că „scopul acesteia este să unească eforturile importatorilor chinezi, exportatorilor moldoveni, a Ambasadei Moldovei în RPC și a Oficiului Național al Viei și Vinului.”

Mai mulți vinificatori din Moldova au organizat un master-class de comun cu studenții de la Facultatea de Industrie Alimentară de la Universitatea Agrară din Beijing şi Changsha. Reprezentanții companiilor au vorbit despre tradițiile vitivinicole ale țării noastre, soiurile locale de struguri, dezvoltarea turismului, au prezentat vinurile proprii și au organizat degustări.

Inițiatorii Platformei își propun să organizeze în mod regulat dezbateri şi consultări despre importul de vinuri în China și comercializarea pe această piață, obstacolele în calea creșterii volumului vânzărilor, analiza riscurilor, stimularea interesului consumatorilor pentru produsele moldovenești.

Potrivit Ambasadei, la prima întâlnire au participat peste 45 de persoane.