Cum fermele vor hrăni astronauții de pe Lună?

0 133

O echipă de oameni de știință francezi are o preocupare stringentă de a ajuta astronauții și primii colonizatori ai lunii. Astfel aceștia si-au adresat întrebarea când Agenția Spațială Europeană își va construii sediul lunar planificat, ce anume ar vor mânca astronauții?

 

Din fericire, aceștia au un plan: cultivarea peștilor pe Lună, prin ”ferme de pește” folosind ouă vii expediate de pe Pământ și apă recoltată de pe suprafața lunară, relatează revista ”Hakai”. Sună ciudat să ia în considerare creșterea animalelor pe Lună în viitorul apropiat, dar cel puțin oamenii de știință au descoperit că peștii ar putea supraviețui călătoriei, oferind o bucată de speranță că astronauții vor ajunge să mănânce mese mai apetisante decât alimente preambalate de pe Pământ.

 

Pentru a testa ideea, oamenii de știință de la Centrul Spațial al Universității Montpellier și Institutul Francez de Cercetare pentru Exploatarea Mării (IFREMER) au ambalat ouă de biban și ouă de pește denumit ”Argyrosomus regius” într-un instrument care a vibrat și le-au scuturat pentru a recrea experiență de explozie într-o rachetă rusească Soiuz. În mod impresionant, 76% ouăle de biban și 95% din ouăle de ”Argyrosomus regius” încă au eclozat (ieșit cu succes din ou), potrivit studiului publicat în revista ”Aquaculture International”.

 

În afară de beneficiile dietetice, cercetătorii cred, de asemenea, că ferma lor piscicolă propusă va face viața pe Lună mai plăcută, deoarece ar putea servi ca o memorie despre Pământ.

 

„Din punct de vedere psihologic, este mai bine să aveți o amintire a Pământului”, a spus savantul și cercetătorul principal IFREMER Cyrille Przybyla pentru portalul Hakai, „aveți o grădină, aveți un rezervor cu pești”, a adăugat acesta.

 

Sursa informației: https://www.hakaimagazine.com/news/the-plan-to-rear-fish-on-the-moon/