Cultivarea pomușoarelor, perspective și probleme. INVITATĂ: Parascovia Sava, doctor în agricultură, Presedinta Asociaţiei Producătorilor de Pomușoare BACIFERA

Mediul rural din Republica Moldova este unul foarte dens populat în raport cu oportunitățile de angajare în câmpul muncii în agricultură. Dar și să deschizi și să dezvolți afaceri agricole profitabile în condițiile când majoritatea proprietarilor de terenuri au în jur de un hectar de pământ, este dificil dacă nu chiar imposibil. De aceea, autoritățile,dar și experții recomandă deschiderea unor afaceri agricole, care de pe terenuri mici cultivate să ofere un profit substanțial. Este vorba, deci despre culturi cu valoare adăugată înaltă. Una din ramurile agriculturii care poate oferi profituri substanțiale chiar de pe suprafețe reduse sunt pomușoarele. Acestea se numără și printre puținele produse agroalimentare, solicitate fără restricții pe piețele europene. Însă să inițiezi o afacere de cultivare a căpșunilor, spre exemplu, nu-i atât de simplu. Antreprenorul trebuie să cunoască mai multe detalii pentru ca afacerea sa să aibă, până la urmă, succes. Despre aceste detalii dar și despre perspectivele și problemele cultivării pomușoarelor în Republica Moldova, discutăm azi la Dialog.