COVID-19: Ce trebuie să știți despre pandemia de coronavirus pe 30 septembrie

0 34

1. Modul în care COVID-19 afectează globul

Cazurile confirmate de COVID-19 au depășit 232,8 milioane la nivel global, potrivit Universității Johns Hopkins. Numărul deceselor confirmate se ridică la peste 4,76 milioane. Peste 6,18 miliarde de doze de vaccinare au fost administrate la nivel global, potrivit Our World in Data.

 

Începând de săptămâna viitoare, Croația va solicita ca toți angajații din sectorul sănătății și din cel al asistenței sociale să fie vaccinați sau să aibă un test negativ pentru COVID-19.

Sursă: Our World In Data

2. Singapore și România raportează cele mai mari creșteri de cazuri COVID-19 într-o zi

Ministerul Sănătății din Singapore a raportat cea mai mare creștere într-o zi a numărului de cazuri confirmate de COVID-19 de la începutul pandemiei – 2.236 de cazuri.

 

Țara a suspendat redeschiderea în continuare după o creștere recentă a numărului de cazuri ca urmare a relaxării unor măsuri COVID-19. Începând din această săptămână, Singapore a înăsprit unele restricții, inclusiv limitarea reuniunilor sociale la două persoane și introducerea obligativității de a lucra de acasă.

 

Între timp, România a raportat un număr record de 11.049 de cazuri confirmate de COVID-19 în 24 de ore. Ieri, țara avea doar 26 de paturi de terapie intensivă disponibile și se străduia să adauge altele din cauza lipsei de personal.

 

Sursa informației: https://www.weforum.org/agenda/2021/09/covid19-coronavirus-pandemic-29-september-2021/