COVID-19: Ce trebuie să știți despre pandemia de coronavirus pe 27 septembrie

0 49

1. Modul în care COVID-19 afectează globul

Cazurile confirmate de COVID-19 au depășit 231,8 milioane la nivel global, potrivit Universității Johns Hopkins. Numărul deceselor confirmate se ridică la peste 4,74 milioane. Peste 6,11 miliarde de doze de vaccinare au fost administrate la nivel global, potrivit Our World in Data.

 

Casa Albă a declarat vineri că milioane de contractori federali trebuie să fie vaccinați până la 8 decembrie. Administrația va adăuga, de asemenea, clauze în viitoarele contracte guvernamentale care să impună inocularea.

2. Pandemia COVID-19 a redus speranța de viață cel mai mult de la al doilea război mondial încoace – studiu

Potrivit unui studiu al Universității Oxford, pandemia COVID-19 a redus anul trecut speranța de viață cu cea mai mare valoare de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

 

Speranța de viață a scăzut cu mai mult de șase luni față de 2019 în 22 din cele 29 de țări analizate în cadrul studiului, care a cuprins Europa, Statele Unite și Chile. S-au înregistrat reduceri ale speranței de viață în 27 dintre cele 29 de țări în general.

 

„Faptul că rezultatele noastre evidențiază un impact atât de mare care poate fi atribuit direct COVID-19 arată cât de devastator a fost șocul pentru multe țări”, a declarat Dr. Ridhi Kashyap, co-autor principal al lucrării, publicată în International Journal of Epidemiology.

 

Bărbații au înregistrat scăderi mai mari ale speranței de viață decât femeile în majoritatea țărilor, cu cea mai mare scădere în rândul bărbaților americani, care și-au văzut speranța de viață scăzând cu 2,2 ani față de 2019.

3. Este nevoie de măsuri acum, după Summitul global COVID-19 – OMS

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a salutat angajamentele asumate de liderii mondiali care s-au alăturat săptămâna trecută unui summit COVID-19.

 

Cu toate acestea, Dr. Tedros a făcut, de asemenea, apel la acțiune. „Este clar că angajamentele singure nu vor salva vieți, nu vor opri transmiterea, nu vor imuniza oamenii, nu vor crește capacitatea de producție și nu vor pregăti lumea pentru a preveni viitoarele urgențe sanitare”, a declarat acesta într-o declarație.

 

„Ceea ce este necesar acum – în sfârșit – este ca angajamentele să se transforme în acțiuni imediate pentru a pune capăt în mod echitabil pandemiei.”

 

Summitul a fost găzduit de președintele american Joe Biden și a avut loc în marja Adunării Generale a ONU. Participanții au analizat domenii precum aprovizionarea cu vaccinuri, dar și accesul la teste, oxigen și EPI, precum și modul de prevenire și de pregătire mai bună pentru viitoarele pandemii.

 

Sursa informației: https://www.weforum.org/agenda/2021/09/covid-19-coronavirus-pandemic-27-september-2021/