COVID-19: Ce trebuie să știți despre pandemia de coronavirus pe 18 septembrie

0 35

1. Modul în care COVID-19 afectează globul

Cazurile confirmate de COVID-19 au depășit 227 de milioane la nivel global, potrivit Universității Johns Hopkins. Numărul deceselor confirmate se ridică la peste 4,66 milioane. Peste 5,82 miliarde de doze de vaccinare au fost administrate la nivel global, potrivit Our World in Data.

 

Un studiu britanic va examina răspunsurile imunitare ale copiilor la schemele mixte de diferite vaccinuri COVID-19. Acesta vine în contextul în care oficialii încearcă să determine cea mai bună abordare a celei de-a doua doze la adolescenți, având în vedere riscul mic de inflamație cardiacă.

 

Acesta vine în momentul în care în Anglia începe un program de rapel al vaccinului COVID-19. Grupurilor vulnerabile și persoanelor de peste 50 de ani li se va oferi inițial o a treia doză.

 

Decesele cauzate de COVID-19 în Ucraina au depășit 100 în 24 de ore pentru prima dată de la începutul lunii iunie.

 

Suedia a anunțat că copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani li se va oferi un vaccin COVID-19 în cursul acestei toamne.

 

Comisia Europeană a lansat un organism de criză în domeniul sănătății pentru a coordona cheltuielile UE în vederea pregătirii pentru orice pandemie viitoare.

2. Organizațiile internaționale și producătorii de vaccinuri se întâlnesc pentru a discuta despre accesul la vaccinuri

Șefii Fondului Monetar Internațional, Băncii Mondiale, Organizației Mondiale a Sănătății și Organizației Mondiale a Comerțului s-au întâlnit cu directorii executivi ai principalelor companii producătoare de vaccinuri pentru a discuta măsurile de îmbunătățire a accesului la vaccinurile COVID-19.

 

O preocupare deosebită a fost îmbunătățirea accesului în țările cu venituri mici și mijlocii inferioare și în Africa, potrivit unui comunicat de presă al OMS. Liderii au avertizat că, în lipsa unor măsuri urgente, este puțin probabil ca lumea să își atingă obiectivul de a vaccina cel puțin 40% din populație în toate țările.

 

Grupul a cerut țărilor cu rate ridicate de vaccinare, care au cumpărat împreună peste 2 miliarde de doze în plus față de necesar, să schimbe programele de livrare pe termen scurt cu facilități de partajare a vaccinurilor.

 

Sursa informației: https://www.weforum.org/agenda/2021/09/covid19-coronavirus-pandemic-17-september-2021/