COVID-19: Ce trebuie să știți despre pandemia de coronavirus astăzi

1. Cum afectează COVID-19 globul

Potrivit Universității Johns Hopkins, cazurile confirmate de COVID-19 au trecut de 208,6 milioane la nivel global. Numărul deceselor confirmate se ridică la peste 4,38 milioane. Mai mult de 4,76 miliarde de doze de vaccinare au fost administrate la nivel global, potrivit Our World in Data.

2. SUA înregistrează peste 1.000 de decese COVID-19 în 24 de ore

Statele Unite au raportat peste 1.000 de decese prin COVID-19 marți, echivalând cu aproximativ 42 de decese pe oră, potrivit unui bilanț al Reuters, deoarece varianta Delta continuă să devasteze părți ale țării cu rate scăzute de vaccinare.

 

Decesele legate de coronavirus au crescut în SUA în ultima lună și au o medie de 769 pe zi, cea mai mare de la jumătatea lunii aprilie, potrivit contului Reuters.

 

La fel ca în multe alte țări, varianta Delta a prezentat o provocare majoră.

 

Raportul Reuters din datele statului a arătat marți 1.017 decese, ceea ce a determinat numărul de morți din SUA din pandemie la puțin sub 623.000 de persoane, cel mai mare număr de decese raportate oficial de orice țară din lume.

 

Ultima dată când SUA a înregistrat zilnic peste 1.000 de decese a fost în martie.

3. Papa Francisc: Vaccinează-te ca „gest de dragoste”

Papa Francisc a lansat miercuri un apel prin care a cerut oamenilor să fie inoculați împotriva COVID-19, spunând că vaccinurile ar putea pune capăt pandemiei, dar trebuie să fie luate de toată lumea.

 

„Datorită harului lui Dumnezeu și muncii multora, avem acum vaccinuri care să ne protejeze de COVID-19”, a spus papa într-un mesaj video făcut în numele grupului american non-profit, Consiliul publicitar și coaliția de sănătate publică COVID Colaborativ.

 

„Ne oferă speranța de a pune capăt pandemiei, dar numai dacă sunt la dispoziția tuturor și dacă lucrăm împreună”.

 

Vaccinurile sunt disponibile pe scară largă în țările mai bogate, dar neîncrederea și ezitarea față de fotografiile nou dezvoltate au însemnat că mulți oameni refuză să le ia, lăsându-le deosebit de vulnerabile pe măsură ce se răspândește varianta Delta.

 

În schimb, națiunile mai sărace încă nu au acces la vaccinuri la scară largă.

 

Experții medicali au avertizat că s-ar putea dezvolta variante din ce în ce mai periculoase dacă virusul este lăsat să circule în bazine mari de persoane nevaccinate.

 

Papa Francisc a fost el însuși vaccinat în martie, spunând la acea vreme că este o obligație etică.

 

„Vaccinarea este o modalitate simplă, dar profundă, de a promova binele comun și de a avea grijă unul de celălalt, în special cei mai vulnerabili. Mă rog lui Dumnezeu ca fiecare să-și aducă propriul bob de nisip, propriul gest mic de dragoste”, a spus papa. în ultimul său mesaj video.