Controlul Instagram, asupra datelor copiilor, sunt cercetate de UE

Autoritățile de reglementare, sunt îngrijorate de faptul, că conturile pot expune informațiile personale de contact, ale copiilor.

0 115

Autoritățile de reglementare, sunt îngrijorate de faptul, că conturile pot expune informațiile personale de contact,ale copiilor.

Autoritatea principală, de reglementare, europeană pentru Facebook, investighează Instagram asupra modului în care protejează informațiile personale ale copiilor, potrivit BBC (prin TechCrunch). Sondajul a apărut după rapoarte, că Instagram a oferit conturi de afaceri copiilor cu vârsta de până la 13 ani, expunându-le potențial adresele de e-mail și numerele de telefon. Facebook neagă afirmațiile, dar ar putea primi o amendă mare, dacă Instagram ar încălca legile UE privind confidențialitatea.

Comisarul pentru protecția datelor din Irlanda (DPC), a inițiat ancheta pentru a vedea, dacă Facebook, prin Instagram, are dreptul legal de a prelucra datele personale ale copiilor. De asemenea, verifică dacă a utilizat suficientă protecție și restricții, pe site, pentru minori.

„Instagram, este o platformă de socializare utilizată, pe scară largă, de copiii din Irlanda și din întreaga Europă”, a declarat comisarul adjunct al DPC, Graham Doyle. „DPC a monitorizat în mod activ reclamațiile primite de la persoane din această zonă și a identificat preocupări potențiale legate de prelucrarea datelor personale ale copiilor pe Instagram, care necesită o examinare suplimentară.”

Anul trecut, cercetătorul în domeniul datelor David Stiers, a susținut că Instagram, a oferit „milioane” de minori șansa de a-și schimba conturile private Instagram, în conturi de afaceri, în schimbul urmăririi analitice. Astfel de conturi impuneau proprietarului să își afișeze în mod public adresa de e-mail și / sau numărul de telefon în aplicație. În plus, dacă utilizatorul a accesat pagini web în timp ce s-a conectat la Instagram, informațiile ar putea fi extrase din codul HTML, al site-urilor. Astfel, fiecare pas și căutare a acestora, pe internet, este monitorizată.

Drept urmare, Stiers a descoperit că informațiile de contact pentru minori erau afișate la vedere pe paginile lor de profil. Nu numai atât, dar cineva într-adevăr a răzuit paginile web și a creat o bază de date pentru milioane de conturi Instagram, de afaceri cu adrese de e-mail și / sau numere de telefon, inclusiv cele ale minorilor.

Facebook cooperează cu DPC, dar a respins acuzațiile. „Am fost întotdeauna clari, că atunci când oamenii aleg să își creeze un cont de afaceri pe Instagram, informațiile de contact pe care le-au distribuit vor fi afișate public”, a declarat un purtător de cuvânt Facebook pentru BBC. „Este foarte diferit de a expune informațiile oamenilor.” Compania a adăugat că a făcut mai multe actualizări la conturile de afaceri de la raportul lui Stiers și acum permite utilizatorilor să renunțe la includerea informațiilor lor de contact.

Sursă informație: https://www.engadget.com/the-eu-is-investigating-how-facebook-handles-childrens-data-120233208.html