Câte plăcinte poți să faci dintr-un bostan de peste o tonă?

0 45

Cercetări genetice la nivel înalt, încrucișări atente și tehnici agronomice specifice – așa se obține cel mai mare dovleac din lume, premiat în fiecare an în cadrul Campionatului național de dovleci uriași organizat la Pontedera (Pisa) de Associazione Lo Zuccone.

Foto: Lo Zuccone

Câștigătorul absolut a fost din nou Stefano Cutrupi, de data aceasta cu un dovleac de 1226 kg. „Nu este ușor să obții astfel de rezultate. Unii ar putea considera acest lucru amuzant, dar anumite rezultate pot fi obținute doar cu ajutorul unei genetici specifice, al cercetării, al încrucișărilor și al unor tehnici agronomice speciale”, a explicat Alessio Ribechini, președintele Lo Zuccone.

 

Unul dintre cele mai dificile aspecte este calcularea momentului: dovleceii trebuie să atingă greutatea și dimensiunea maximă chiar înainte de a fi cântăriți pentru campionat, luând în considerare faptul că condițiile meteorologice pot întârzia sau grăbi „coacerea”.

 

„De exemplu, dacă un dovleac atinge greutatea maximă prea devreme, riscă să putrezească și, prin urmare, să nu mai fie potrivit.”

 

Mathias Willemijns deținea recordul mondial anterior, cu 1190,5 kg.

Foto: Lo Zuccone

O duzină de participanți din toată Italia au luat parte la campionatul național din 2021, la care a asistat foarte multă lume.

 

Sursa informației: https://www.hortidaily.com/article/9359456/the-largest-pumpkin-in-the-world-comes-from-italy-and-weighs-over-1200-kg/