Ce faci în weekend? 6 recomandări de evenimente la care poți să mergi

Frigul și timpul posomorât de afară ne țin cu silința în casă, dar acest lucru nu trebuie să fie o piedică pentru a petrece timpul frumos alături de cei dragi.

Opera „Madama Butterfly”. Locație: TNOB, 9 decembrie, ora 18:00, 100-250 de lei

„Madama Butterfly”, operă în trei acte, reprezintă una dintre cele mai populare spectacole din lume.

Aceasta ne povestește despre urmările devotamentului nesfârșit. Dragostea dintre cei doi – Chio-Chio-San și Pinkerton, trece prin momente de necrezut. Opera uimește auditoriul prin muzica remarcabilă, dar și prin subiectul bine determinat.

Modul diferit de gândire poate duce la greșeli de neiertat, la conflicte nerezolvabile și acesta este momentul când valorile general-umane, precum iubirea și devotamentul, sunt luate în derâdere.

Tânăra Chio-Chio-San este o întruchipare adevărată a viselor și scopurilor fiecărei femei părăsite, cu o soartă plină de tristețe, fapt ce face ca piesa să-și mențină actualitatea până în ziua de azi.

Spectacolul este prezentat de compania de producție SENBLA (Marea Britanie), în colaborare cu Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”.

Prințesa de CartierLocație: Teatrul Național ”Satiricus” Ion Luca Caragiale, 10 decembrie, ora 18:30, 60-80 de lei

Piesa “Prințesa de Cartier” are ca scop principal faptul de a reaminti oamenilor care este esența teatrului – gustul vieții, expresivitatea sentimentelor.

Personajele principale sunt în căutarea fericirii, însă aceasta “fuge” de ei din ce în ce mai mult. Nu le place poziția lor socială, țara unde locuiesc, relațiile cu cei apropiați, iar toată această nemulțumire îi conduce la violență.

Prințesa este înconjurată de agresivitate, soarta oferindu-i un singur moment de eliberare – dragostea – însă pentru realizarea acesteia ea plătește cu viața.

Bună ziua, de pe cealaltă lume. Locație: Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. Cehov”, 11 decembrie, ora 18:30, 70-130 de lei

Această piesă a reușit să cucerească inimile spectatorilor din peste 50 de țări ale lumii.

A murit un celebru scriitor, iar rudele, fiind înfricoșate, se adună în secția bogăției enorme. Scriitorul a format un testament, ceea ce făcea lucrurile foarte simple.

Însă, într-un moment se aude un strănut. Urmează un deznodământ fantastic. Această piesă prezintă societatea de astăzi, dominată de bani, unde relațiile interumane nu mai sunt prioritare, unde principiile morale nu își mai au rostul. O satiră plină de umor și creativitate, pregătită special pentru voi.

Escapada realității l Class-concert. Locație: Special Actor’s Studio, 11 decembrie, ora 19:00, 300 de lei

Special Actor’s Studio prezintă un spectacol îndrăzneț, un joc care schimbă cu o viteză neașteptată cursul lucrurilor. Un art-performance care sparge tiparele la propriu!

Te invităm pe 11 decembrie, la ora 19:00, la un tandem de emoții și schimb de caractere. Un concert autentic pe care-l puteți viziona în exclusivitate în Republica Moldova. Ce poate fi mai plăcut decât să servești mâncarea sau băutura preferată în restaurant și să vizionezi concomitent un spectacol?

Dacă te-am făcut curios, te așteptăm alături de prietenii tăi la spectacolul ”Sparge Tiparele”, în interpretarea studioului Special Actor’s Studio (SAS).

FaustLocație: Teatrul Liber ”TOTEM”, 12 decembrie, ora 19:00, 150-200 de lei

Un mister surrealist, în centrul căruia se află doctorul Faust, care caută sufletul și Dumnezeu, dar găsește doar conștientizarea propriilor sale limitări.

Disperarea și lipsa banilor îl conduc la cel despre care locuitorii orașului, înghițiți de superstiții, șoptesc de mult timp – la cămătărie. Se zvonește că poate îndeplini dorințele, dar ce ia ca gaj?

Wanted Christmas. Locație: Palatul Național “Nicolae Sulac”, 15 decembrie, ora 18:00, 150-450 de lei

Rutina zilnică, goana după carieră, interesele proprii ne-au făcut să uităm de lucruri cu adevărat importante.

Timpul este cel mai important lucru atunci când îl petrecem cu oamenii dragi în pragul sărbătorilor de iarnă. El ne face fericiți și ne ajută să simțim adevarata magie a iernii.

Anume din acest motiv am decis să îți aducem magia de Crăciun așa cum se cuvine. Vino și petrece o seară alături de cei dragi în cadrul acestui concert grandios! Zâmbește și bucură-te de timpul petrecut alături de persoanele dragi sufletului tău!