Câte oceane există pe Pământ? National Geographic spune că cinci

0 137

De Ziua Mondială a Oceanului, care a fost pe 8 iunie, planeta a primit în mod oficial un al cincilea ocean: Oceanul Sudic. Acum sunt cinci oceane care se învârt în jurul planetei noastre albastre.

 

National Geographic a cartografiat lumea noastră din 1915 și, din acel moment, a recunoscut cele patru corpuri mari de apă pe care le numim oceane: Oceanele Pacific, Atlantic, Indian și Arctic. Acum, revista a declarat Oceanul Sudic al cincilea ocean al nostru.

https://twitter.com/NatGeo/status/1402276146671128591?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1402276146671128591%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Finterestingengineering.com%2Fsay-hello-earth-welcomes-its-fifth-ocean

„Oceanul de Sud a fost recunoscut mult timp de oamenii de știință, dar pentru că nu a existat niciodată un acord la nivel internațional, nu l-am recunoscut niciodată oficial”, a declarat Alex Tait, geograful Societății Naționale Geografice.

 

Înfășurată în jurul Antarcticii, apele reci și mai puțin sărate ale Oceanului Sudic de acum au fost de ani de zile o dezbatere aprinsă între geografi și comitetul de politici de hărți al National Geographic Society.

 

Oceanul sudic „cuprinde ecosisteme marine unice și fragile, care găzduiesc o viață marină minunată, cum ar fi balene, pinguini și foci”, a declarat National Geographic Explorer în Residence Enric Sala.

 

Este clar să vedem cât de importantă este denumirea oficială a unui ocean și, făcând acest lucru, speranța este că generațiile viitoare vor afla despre el și cât de important este ecosistemul nostru, sperând să împingem mai multe eforturi de conservare al acestuia.

 

Sursa informației: https://www.washingtonpost.com/science/2021/06/09/fifth-ocean-national-geographic-southern-ocean/?outputType=amp