Câtă țuica iese din 100kg de prune, mere, gutui, struguri

0 105

Deși cantitatea de țuica care iese dintr-o anumita cantitate de prune, sau mere, gutui, struguri sau alte fructe este aproximativa si poate sa fie diferita in funcție de calitatea fructelor, de felul in care s-a făcut fermentarea si mai mulți alți factori care afectează cantitatea de alcool produs, voi încerca in acest articol sa iți ofer niște numere aproximative ca si reper.

De asemenea un alt factor este si cazanul de țuica in care se face distilarea, poate nu foarte mult contează la cantitate însă la calitate cu siguranța. Eu folosesc un cazan de țuica din cupru pe care l-am cumpărat online. Daca vrei un cazan de cupru de calitate pentru țuica iți recomand sa cauți pe magazinele online Fabrica de Țuica sau la Dedeman cazane de țuica din Serbia, cazanele Des, foarte bune, foarte de calitate, tabla de cupru cu puritate 99.99%.

Așadar revenind la cantitatea de țuica care iți iese dintr-o 100 kg de prune, bineînțeles contează si tăria băuturii. De exemplu la o țuica de 40 de grade scoți cam 10-11 litri din 100kg de prune.

Aceasta cantitate de alcool scade undeva pe la 7 litri la suta de kilograme de prune daca tăria băuturii este de 55 de grade. Daca vrei cantitatea si nu neapărat tărie, poți scoate pana la 25 de litri de alcool cu o tărie de 28 de grade.

Cazane de țuica din cupru sârbești – vezi promoții actualizate

Deci situația ar stăm cam in felul următor daca ținem cont si de tăria băuturii:

  • țuica de 28 de grade – in jur de 25 de litri din 100 kg de prune
  • țuica cu tărie de 40 de grade – in jur de 10-11 litri la 100kg de prune
  • țuica de 55 de grade – aproximativ 7 litri la suta de kilograme de prune

Asta ar însemna ca pentru un litru de țuica mai tare, țuica de 55 de grade iți trebuie cam 15 kg de prune. Încă odată trebuie sa ti minte ca aceste cifre sunt aproximative si cum ziceam si la începutul articolului sunt mai mult factori care pot influenta cantitatea de țuica produsa, nu doar cantitatea fructelor, fie ca vorbim de prune, mere, struguri, gutui si așa mai departe.

Revenind la cazanele de țuica din cupru bune, importate din Serbia, cazane sârbești, eu l-am cumpărat pe al meu, un cazan de țuica din cupru de 160 L de pe Fabrica de Țuica, un magazin online foarte ok care comercializează mai multe modele de cazane de țuica din cupru la preturi rezonabile.

Cum ziceam poți găsi cazane de țuica bune si la Dedeman sau Praktiker însă eu m-am documentat foarte bine înainte sa li cumpăr pe al meu si preturile sunt mai mari la aceste magazine decât la cele online. Am înțeles ca acum sunt si pe Ema cazane de țuica. Posibil sa fie oferte bune si acolo.

Cam asta ar fi cu cantitatea de țuica care iți iese din 100kg de prune. Eu am citit si pe forumuri o grămadă de postări legat de acest lucru si greu găsești un răspuns concret la aceasta întrebare deoarece cum ti-am zis sunt mai mulți factori care intra in discuție. Oricum daca vrei sa te informezi despre tehnici de distilare, sfaturi si așa mai departe, pe forumuri găsești foarte multe discuții din care poți extrage informații valoroase.