Cât de periculoasă este noua tulpină COVID-19

0 75

Pandemia de COVID-19 nu a scăzut din turații. Din contra, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, virusul devine și mai periculos odată cu apariția noii tulpini Omicorn, atenționează, inclusiv și autoritățile noastre, care, în context, au adoptat un nou șir de restricții.

Astfel, potrivit Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, a fost introdus regimul de carantină de 14 zile pentru moldovenii care sosesc din mai multe state din sudul Africii. De menționat că carantina poate fi întreruptă după a șaptea zi dacă persoanele în cauză efectuează un test PCR cu rezultat negativ.

Totodată, a fost stabilită și interzicerea accesului pe teritoriul Moldovei a cetățenilor străini și apatrizilor care au călătorit în ultimele 14 zile în aceste țări.

De asemenea, Comisia a discutat și despre posibilitatea introducerii ulterioare a unor măsuri suplimentare cu privire la persoanele care sosesc din state considerate cu risc de transmitere a noii tulpini, urmând a fi monitorizate atent evoluțiile epidemiologice și fluxurile de pasageri în următoarele zile.

Cu toate acestea, duminică, pe întreg teritoriul țării, au fost înregistrate doar alte 107 cazuri noi de COVID-19 și alte 14 decese care au fost provocate de complicațiile provocate de pandemia de coronavirus.