BIO-fertilizant cu alge crește performanța plantelor cu până la 10%

0 112

Un bioactiv dezvoltat din alge cunoscut sub numele de „albastru-verde” (Cyanophyta) poate crește performanța de înrădăcinare și creștere a plantelor precum soia și porumbul cu până la 10%. Algele albastre-verzi braziliene pot fi produse fără a afecta mediul înconjurător.

 

Experimentele cu produsul, au fost dezvoltate de Embrapa Energia și compania Dimiagro, conține acest microorganism colectat din bazinul Pantanal, care trimite un semnal chimic pentru a susține procesele fiziologice din legume, rezultând o mai mare vitalitate și productivitate.

 

Testele au demonstrat că în condiții controlate într-o seră, producția de soia și porumb au fost favorizate în mod semnificativ. „Am observat că plantele devin mai viguroase și mai productive în comparație cu cele care nu au primit produsul”, explică César Miranda, cercetător la Embrapa.

 

Potrivit acestuia, bioactivul este potrivit în perioadele cu o cerere mai mare de energie de către plante, deoarece garantează un aport suplimentar de nutrimente esențiali în faze critice, cum ar fi perioada de înflorire.

 

Amestecul biostimulent extrage uscat din cianobacteria cu îngrășământ foliar de azot, fosfor și potasiu, în plus față de micronutrienții bor, zinc și molibden.