Bill și Melinda Gates au anunțat divorțul, cum se va schimba lumea?

0 120

De obicei, divorțurile nu au un impact asupra științei, tehnologiei sau societății în general. Dar în acest caz avem un exemplu diferit.

 

Bill și Melinda Gates au anunțat pe 3 mai 2021 că divorțează. Pentru mulți, a fost un anunț de nivel mondial, unul care ridică o serie de întrebări despre viitorul fundației lor și țelul acestuia de a pune capăt bolilor la nivel mondial.

 

Co-fondatorul Microsoft a început să se întâlnească cu Melinda Franceză după ce a început la Microsoft în 1987. Cei doi căsătoriți pe 1 ianuarie 1994 au crescut trei copii împreună și au crescut într-una din cele mai bogate și cele mai influente cuplului din lume.

 

”Fundația Bill și Melinda Gates” a început în 1998 și a fost înființată oficial în 2000. În prezent este co-prezidat de cuplu și este o întreprindere cu adevărat masivă. Fundația a crescut la peste 1.600 de angajați în ultimele două decenii și a emis plăți totale care depășesc 54,8 miliarde de dolari.

 

Nu este o supraestimare să spunem că fundația literalmente transformă lumea.

 

De exemplu, doar săptămâna trecută, țânțari modificați genetic au fost eliberați în Statele Unite pentru prima dată, datorită unei firme de biotehnologie finanțată de Gates. Se speră că aceste eforturi vor reduce foarte mult populațiile de țânțari Aedes Aegypti, care sunt responsabile pentru răspândirea bolilor, cum ar fi malaria.

 

În cele din urmă, este probabil ca impactul fundației să crească doar în următorii ani, în mare parte datorită averii cuplului.

 

Bill, care este cel mai bine cunoscut ca co-fondatorul Microsoft, este cea de-a patra cea mai bogată persoană de pe planetă. La momentul scrisului, are o valoare netă de 130,5 miliarde de dolari. Melinda Gates nu este, de asemenea, străin la eșalonul superior și a fost listată ca cea de-a cincea femeie, cu titlul de cea mai puternică în 2020 de către portalul Forbes.

 

Procedurile de divorț sunt, în general, treburi private care nu au un impact asupra științei, tehnologiei sau societății în general. Cu toate acestea, având în vedere modul în care sunt importante Bill și Melinda Gates, această separare ar putea avea impact major în aceste sectoare. Fundația furnizează granturi cercetătorilor care studiază poliomielita, nutriție, agricultură, educație globală, salubritate, HIV, malaria, controlul tutunului, vaccinurile, inegalitatea de gen … și asta e doar vârful listei.

 

Anunțul în sine a venit brusc, după aproximativ 27 de ani de căsătorie. “După o mare gândire și o mulțime de lucruri despre relația noastră, am luat decizia de a pune capăt căsătoriei noastre”, așa spune o parte din afirmația lor de pe Twitter.

 

Declarația a continuat: “În ultimii 27 de ani, am crescut trei copii incredibili și am construit o bază care funcționează în întreaga lume pentru a permite tuturor oamenilor să conducă viața sănătoasă și productivă. Continuăm să împărtășim o credință în această misiune și să continuăm pentru a lucra împreună la fundație, dar nu mai credem că putem crește împreună ca un cuplu în această fază următoare a vieții noastre “.

 

În ciuda faptului că cuplul spune că vor lucra împreună și că au ajuns la decizie reciproc, procedurile de divorț sunt sigure că vor fi complicate, datorită bogăției extreme a familiei.