Bill Gates investește masiv în agricultură și AgriTech

0 69

Un start-up din Silicon Valley, care crede că roboții pot cultiva produse în mod mai durabil, a declarat miercuri că a obținut 50 de milioane de dolari într-o rundă de finanțare condusă de Breakthrough Energy Ventures a lui Bill Gates.

REUTERS:Nathan Frandino

Iron Ox folosește roboți care sunt integrați într-un sistem hidroponic ce consumă cu 90% mai puțină apă decât fermele tradiționale, a declarat directorul general Brandon Alexander.

 

Compania pune în funcțiune acest sistem într-o seră de 930 de metri pătrați din Gilroy, California, unde un robot care se conduce singur, numit Grover, deplasează paleții de busuioc Genovese, iar un sistem de brațe robotizate ridică paleții pentru inspecție. Senzorii verifică nivelul de azot și aciditate al apei pentru o creștere sănătoasă.

Iron Ox

„Apoi, ei (roboții și sistemul AI) spun: „Ce lipsește? De ce are nevoie acea plantă de care noi nu îi oferim'”, a spus Alexander.

 

Compania cultivă busuioc thailandez și căpșuni și lucrează la coriandru, pătrunjel și roșii. De asemenea, compania construiește o nouă seră de 535.000 de metri pătrați în Lockhart, Texas, la 48 km sud de Austin.

 

Alexander a declarat că hidroponia – economisirea apei prin cultivarea plantelor fără sol – este doar o piesă din puzzle-ul agriculturii viitorului. Orice apă nefolosită poate fi pompată înapoi în sistem pentru a fi reutilizată ulterior.

 

La runda de finanțare au participat, printre alții, investitori de la Crosslink Capital, R7 Partners și Pathbreaker Ventures.

 

Sursa informației: https://www.reuters.com/technology/bill-gates-green-tech-fund-bets-silicon-valley-farming-robots-2021-09-22/