Bill Gates anunță „o uriaşă criză agricolă şi umanitară”

0 574

Agricultura, unul dintre sectoarele în care omenirea își punea speranța în vremuri de restriște, pusă în pericol pe viitor. Unul dintre cei mai bogați și influenți oameni ai lumii spune că omenirea se va confrunta cu o mare criză agricolă și umanitară. Avertismentul vine din partea lui Bill Gates care a făcut public un raport din care reies informații alarmante privind viitorul apropiat. Cercetarea este alarmantă în ceea ce privește viitorul.

”Se apropie o uriașă criză agricolă şi umanitară. Sunt necesare mai multe fonduri”, este mesajul raportului.

Potrivit acestuia, o criză agricolă gigantică, în special pentru ţările expuse din punct de vedere climatic, se va abate asupra lumii. Din acest motiv, este nevoie de strategii de adaptare, de sprijin şi de finanţare, toate în regim de urgenţă, cu o atenţie deosebită pentru Africa.

Fundaţia Bill & Melinda Gates încearcă prin finanțare și adunări să facă lumină asupra unora dintre principalele probleme globale, de la criza climatică până la redresarea post-Covid-19.

Raportul consemnează o creştere a temperaturilor în lacurile din întreaga lume, care a fost detectată şi este legată de emisiile de gaze cu efect de seră.

Viața de zi cu zi ar putea fi perturbată de afectarea acestor ecosisteme, de care depind milioane de oameni și care acum sunt expuse riscului, mai arată cercetarea făcută publică de Fundaţia Bill & Melinda Gates.