În acest an, la Beijing se cultivă „roșii curcubeu”

0 88

Anul acesta, satul Nanzhai Zhuanghu, din districtul Pinggu, Beijing a introdus peste 20 de soiuri noi de roșii, ardei, vinete etc. pe baza plantării anterioare de cireșe (Prunus humilis), printre care „roșiile curcubeu” sunt cele mai noi de pe piață, relatează BJNEWS.

Foto: bjnews.com.cn

“Este prima dată când plantăm aceste soiuri anul acesta. Nu știu cum va reacționa piața, dar ar trebui să fie destul de bună.” a spus un cultivator din sat, districtul Pinggu. Cel mai cunoscut produs agricol din satul Nanzhai Zhuanghu este cireșul de tufă. În fiecare an, când cireșele de tufiș sunt coapte, turiști din toate colțurile vin în sat pentru a se îndulci în experiența agroturistică.

Foto: bjnews.com.cn

Anul acesta, satul a introdus peste 20 de soiuri noi, inclusiv „roșii curcubeu”. Aceste roșii curcubeu provin din reproducerea spațială. În plus față de culorile lor atractive, sunt și bune la gust. În prezent, roșiile curcubeu din sat se coc treptat, iar sezonul de cules va continua până în iulie.

Foto: bjnews.com.cn

Domnul Peng Xiaolin este directorul tehnic local și fostul director al Centrului de Servicii Agricole din Satul Donggao. El a declarat reporterului că scopul final al introducerii acestor noi soiuri este de a ajuta fermierii locali să crească veniturile și să răspundă nevoilor diversificate ale pieței.

 

Soiurile de roșii nou introduse au fost crescute în spațiu, astfel încât gustul și calitatea pot fi garantate. În același timp, satul explorează și plantarea de roșii și căpșuni, astfel încât cele două produse să poată crește într-o manieră „reciproc avantajoasă și câștigătoare”.

 

Potrivit guvernatorului local, satul a încercat să planteze noi soiuri de roșii doar în patru sere anul acesta. Dacă piața răspunde bine, acestea vor fi plantate într-o zonă mai mare.