Atenție maximă când produceți vinul

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a demarat Campania de prevenire a intoxicațiilor cu dioxid de carbon în urma procesului de fermentare a vinului. În acest sens, angajații IGSU au mers prin mai multe gospodării particulare pentru a informa cetățenii despre riscurile nerespectării bazelor securității vieții, atunci când gospodarii prepară vin de casă.

Liliana Pușcașu, ofițer de presă, IGSU: ,,Salvatorii avertizează că dioxidul de carbon emanat în urma procesului de fermentare este o substanță toxică puternică, fără miros și culoare, iar inhalarea acestuia poate deveni fatală pentru oameni în cazul aflării îndelungate în spații închise și neaerisite.”

Pentru a preîntâmpina producerea tragediilor, specialiștii îndeamnă oamenii să nu intre în spații închise unde este păstrat produsul nefermentat, sau cel mai bine e să-l țină în aer liber pentru evitarea riscurilor. Potrivit datelor IGSU, în anul 2020, în urma intoxicației cu dioxid de carbon au avut de suferit 3 persoane.