Artiștii talentați nu au vârstă

0 89

Actrița de teatru Ala Menșicov a împlinit vârsta 60 de ani.

Visul de a deveni actriță îl are de mică, dar a început să se contureze când a devenit studentă la Institutul de Arte din Chișinău, unde a învățat doi ani.

Și-a continuat studiile la Şcoala Teatrală „Boris Şciukin” din Moscova, care a deschis o nouă filă în biografia ei artistică.

În 1990, Ala Menșicov împreună cu un grup de 13 actori, în frunte cu Petru Vutcărău, părăsește teatrul „Luceafărul”. Noua trupă, numită deja Teatrul „Eugene Ionesco” se stabilește temporar în România, la Rîmnicu-Vîlcea, unde li se oferă cazare și o scenă în care  montează și prezintă spectacole. În vara lui 1991, actrița împreună cu trupa teatrului revine la Chișinău.

A interpretat numeroase roluri și s-a bucurat de aprecierea publicului.

Pentru activitatea sa, Ala Menşicov a obţinut mai multe premii, printre care: Marele premiu pentru Cel mai Bun One-Man-Show Feminin, «Femeile lui Picasso. Jacqueline» (Festivalul Internaţional de Teatru GALA STAR, Bacău, România, 2006); Cel mai bun rol feminin, «Elisabeta I», după Paul Foster (Gala Premiilor UNITEM, 2006); Cel mai bun rol feminin (Festivalului Internaţional de Teatru BITEI ’94); Premiul II pentru «Agrişul» de A.P.Cehov, (Concursul declamatorilor «A. P. Cehov» Moscova, Federaţia Rusă, 1985).

Ala Menișicov s-a născut în anul1961 în satul Chetriş, raionul Făleşti.