Antreprenori cu inițiative inteligente

Fac economii mari după ce și-au instalat mai multe panouri fotovoltaice. O familie din satul Cotiujenii Mari, raionul Șoldănești, a reușit să creeze condiții de muncă mai bune pentru angajați, iar cheltuielile pentru energia electrică au fost diminuate în proporție de 75%. Antreprenorii și-au instalat un sistem fotovoltaic, care le va asigura autonomia energetică pentru cel puțin 25 de ani, relatează NordNews.md.

Soții Ceban au o brutărie, iar cheltuielile lunare pentru energia electrică depășeau suma de 50 de mii de lei.

Alexei Ceban, manager: „Am decis să le folosim, deoarece de mulți ani, cheltuielile lunare pentru energia electrică ajungeau la 48, 50 sau 55 de mii de lei.

Agenții economici au găsit alternativa și folosesc surse regenerabile de energie.

„De când le-am instalat, deja de trei luni, noi avem economii de 75-80 la sută. În trei luni, noi am produs deja 40 de mii de Kw.

Toată instalația a costat 100 de mii de euro. Investiția a meritat.

Alexei Ceban, manager: „Suma deplină 100 de mii de euro. Statul ne-a promis că trebuie să ne întoarcă 40%. Nu știm, încă nu ne-au întors nimic, dar vedem deja care este soluția mai departe.”

Dacă energia produsă de panourile fotovoltaice nu reușește să fie utilizată la timp, businessmenii o pot vinde furnizorilor mai mari de energie electrică.