(VIDEO) AgriTech: Tehnologia împotriva viermelui roșu, în prima fază

O companie spaniolă a demonstrat o capacitate remarcabilă de a controla viermele roșu și nivelurile de eficacitate care depășesc semnificativ metodele tradiționale, prin utilizarea dispozitivului lor nou.

Sursă: Biocaptur

Dispozitivul este bazat pe tehnologia LED și poate fi încorporat în modele de producție ecologice, deoarece nu folosește nicio substanță sau practică incompatibilă cu această metodă de cultivare.

 

Tehnologia oferă, de asemenea, o opțiune interesantă în această perioadă a anului, deoarece are capacitatea de a preveni pestele în perioadele de inactivitate între ciclurile de creștere.

 

De asemenea, compania menționează că funcționarea dispozitivului nu afectează niciun animal utilizat în controlul biologic sau bio-polenizatori, deoarece acționează în orele în care bondarii se află în stupii lor.

Sursă: Biocaptur

Dispozitivul are două moduri de operare, primul este dezvoltat de-a lungul întregului ciclu de creștere, constă în intrarea sa automată în funcțiune din amurg până în zori. Celălalt protocol este indicat și testat pentru aplicare la sfârșitul ciclului de creștere, este utilizat în timpul zilei.

 

Sursa informației: https://www.hortidaily.com/article/9338259/absolute-efficacy-against-the-tomato-pin-worm-in-its-first-phase/