Afacere cu roșii cherry la Donici

0 70

Valeriu Petic, din satul Donici, r. Orhei, de mai bine de 20 de ani se ocupă cu zarzavaturile. La început, a fost un simplu importator, însă mai apoi a schimbat viața de oraș pe cea la țară și a pus pe roate o afacere de familie.

Valeriu Petic, producător autohton: „Eu am fost importator de verdețuri în Republica Moldova, importam din Turcia pătrunjelul, mărarul și din Georgia, dar am hotărât să fac producere. Cu soția și copii muncim, copii, după școală. Avem o fetiță de 11 ani și un băiețel de 8 ani, care ne ajută la lucrurile mai ușoare, de exemplu, la busuioc. Noi producem la general roșiile cherry, producem busuioc, pătrunjel, mărar, mintă, în general cu așa ceva ne ocupăm.”

Nu este disponibilă nicio descriere.

Una dintre cele mai serioase probleme cu care se confruntă antreprenorii în ziua de azi este lipsa muncitorilor.

„Este foarte grea producerea în Republica Moldova, pentru că nu sunt forțe de muncă. Este lipsă de forță de muncă și este foarte greu, se muncește practic non-stop.”

Toată marfa pe care o produce este la mare căutare, pentru că e crescută cu grijă, deci, de calitate.

„Mentă, pătrunjel, mărar, se vinde foarte bine. Nu avem în stoc marfă care stă și nu se realizează, se realizează totul, practic. Este puțină producere de așa ceva, fiindcă este o muncă foarte grea, totul manual se face. Practic, până în luna noiembrie, încă muncim. Practic, dăm și în magazine, dăm și pe piață, mai mult piața.”

Verdețurile și legumele crescute la Donici sunt sută la sută bio.

„Noi folosim de la fermă îngrășăminte, practic este totul ecologic curat.”

În prezent, Valeriu Petic are opt sere, însă planifică să-și dezvolte afacerea.

Nu este disponibilă nicio descriere.

Nu este disponibilă nicio descriere.

Nu este disponibilă nicio descriere.