Adevărul despre carnea de vită care irosește apa

Adevărul despre carnea de vită care irosește apă

Pentru a produce carne, este necesară apă. Dar valorile, care sunt răspândite în principal de ONG-uri, sunt motivate ideologic și distorsionează realitatea. Pentru că „apa verde” nu se consumă și nu dispare.

Se spune că un kilogram de carne de vită consumă 15.000 de litri de apă în drumul său de la animal la farfurie. Activiștii pentru protecția mediului și pentru drepturile animalelor, în special, vând acest număr enorm și îl folosesc pentru a sublinia faptul că consumul de carne este iresponsabil!

Dar ce este cu carnea de vită care irosește apă? Un taur chiar bea 11.000 de litri de apă pe zi?

Pe scurt: aceasta este, desigur, o prostie. În timp ce pentru alte alimente doar irigarea artificială și transportul, prelucrarea și ambalarea sunt adesea luate în considerare în consumul de apă, cei 15.000 de litri amintiți mai sus conțin așa-numita „apă verde”, adică în primul rând precipitații care sunt folosite de plantele furajere pentru a absorbi nutrienți și pentru a obține producția vegetală. Tot ceea ce planta nu absoarbe trece în apele subterane, care ne asigură alimentarea cu apă potabilă. Iar apa absorbită intră din nou în ciclul apei și cade înapoi pe pământ cu următoarea ploaie.

Așadar, ceea ce pare a fi o cantitate uriașă de apă este o dezinformare motivată în mare parte ideologic, de prostie pură și de multă imaginație.