Actualități COVID: reinfectarea, remdesivir și blocare din cauza unei minciuni

Reinfectarea, remdesivir, cazuri în Russia și blocare din cauza unei minciuni.

0 166

Ce trebuie să știți despre coronavirus acum:

Reinfectarea este puțin probabilă timp de cel puțin 6 luni:

Este puțin probabil ca persoanele care au avut COVID-19, să îl contacteze din nou cel puțin la șase luni după prima infecție, potrivit unui studiu britanic al lucrătorilor din domeniul sănătății.

Descoperirile ar trebui să ofere o anumită liniște pentru cei peste 51 de milioane de oameni din întreaga lume care au fost infectați, au spus cercetătorii de la Universitatea din Oxford.

„Aceasta este o veste foarte bună, deoarece putem fi siguri că, cel puțin pe termen scurt, majoritatea persoanelor care primesc COVID-19 nu o vor mai primi”, a spus David Eyre, profesor la Departamentul de Sănătate a Populației din Nuffield din Oxford, care a condus studiul.

OMS (Organizația mondială a Sănătății) este împotriva remdesivirului pentru pacienții internați spitalizați:

Remdesivirul, companiei Gilead, nu este recomandat pacienților spitalizați cu COVID-19, indiferent de cât de bolnavi sunt, deoarece nu există dovezi că medicamentul îmbunătățește supraviețuirea sau reduce nevoia de ventilație, a declarat vineri un grup al Organizației Mondiale a Sănătății.

Sfatul este un alt obstacol pentru medicament, care a atras atenția la nivel mondial ca tratament potențial eficient în vară după ce studiile timpurii au arătat o promisiune.

Cazurile Rusiei cresc:

Dezvoltatorii celui de-al doilea vaccin al Rusiei împotriva COVID-19 au declarat că producția în masă va începe în 2021, întrucât Rusia a raportat o creștere record zilnică a infecțiilor.

O creștere recentă a cazurilor a dus Rusia să depășească pragurile de 2 milioane, sunt chiar în spatele Statelor Unite, Indiei, Braziliei și Franței, în ceea ce privește infecțiile totale. Autoritățile au rezistat impunerilor de blocare în toată țara, așa cum au făcut-o la începutul acestui an, însă au preferat măsuri regionale specifice.

Rusia a declarat săptămâna trecută că primul său vaccin împotriva COVID-19, Sputnik V, a fost eficient cu 92%, conform rezultatelor studiilor intermediare.

„Minciuna” omului a provocat blocarea:

Blocarea drastică de șase zile din Australia de Sud, a fost declanșată de o „minciună” a unui bărbat care a dat rezultate pozitive, iar acum restricțiile din tot statul vor fi ridicate mult mai devreme decât a fost planificat pentru prima dată, deoarece ”minciuna” i-a fost descoperită.

Premierul de stat din Australia de Sud, Steven Marshall, a declarat că un bărbat dintr-un bar de pizza, legat de focarul masiv, le-a spus urmăritorilor legali că a cumpărat doar o pizza acolo, dar în realitate acesta lucrase, de fapt, mai multe schimburi la bucătărie, alături de un alt muncitor care a dat rezultate pozitive.

Autoritățile au presupus că bărbatul a prins virusul în timpul unei expuneri foarte scurte, făcându-i să creadă că cauza acestui virus trebuie să fie extrem de contagioasă și periculoasă. În realitate cauza era o expunere îndelungată, la virus, care făcea sens și nu erau nevoie de atâtea griji și blocaje.

Anunțul despre ridicarea blocajului a venit la doar două zile după ce guvernul de stat a ordonat oamenilor să rămână acasă și să închidă multe companii pentru a combate ceea ce a fost considerat un focar extrem de contagios.

Sursa informației: https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-snapshot/what-you-need-to-know-about-the-coronavirus-right-now-idUSKBN28018T