Soluție pentru roșiile fără gust. Modificări genetice pentru un conținut mai mare de zahăr

Cercetătorii chinezi au găsit o soluție pentru a reda gustul roșiilor mari cultivate industrial, modificând genele care influențează nivelul de zahăr din fructe. Studiile arată că, deși roșiile sălbatice sunt mici și gustoase, soiurile moderne, crescute pentru producții mari, sunt lipsite de savoare. Cu ajutorul tehnologiei de editare genetică, cercetătorii au reușit să creeze roșii dulci și mari, satisfăcând astfel atât nevoile consumatorilor, cât și pe cele ale producătorilor, transmite digi24.ro.

Cercetătorii au identificat două gene care împiedică producerea zahărului în timpul coacerii roșiilor moderne. Folosind tehnologia de editare genetică, echipa a crescut conținutul de zahăr al roșiilor cu până la 30 la sută, fără a afecta dimensiunea sau randamentul producției.

Profesorul Sanwen Huang, directorul proiectului, a declarat că noile roșii modificate genetic ar putea fi disponibile în supermarketuri în următorii trei până la cinci ani.