Grâu fără gluten, noi speranțe pentru persoanele cu boala celiacă

Oamenii de știință din Spania au progresat în dezvoltarea unui grâu cu conținut redus de gluten. Această inovație ar putea oferi soluții pentru persoanele cu boala celiacă sau sensibilitate la gluten, reducând riscurile asociate consumului cerealei. Studiul arată că grâul modificat genetic are un conținut de gluten redus cu până la 97,7 la sută, transmite ukragroconsult.com.

Cercetătorii au obținut rezultate promițătoare prin editarea genelor responsabile de producerea unor proteine din gluten. Încrucișarea cu alte linii de grâu editate genetic a permis obținerea unor plante cu conținut foarte scăzut de gluten.

Următorul pas al echipei va fi evaluarea răspunsului organismului persoanelor cu boala celiacă, pentru a confirma siguranța consumului acestuia.

Potrivit sursei, această descoperire ar putea schimba modul în care sunt produse alimentele fără gluten, oferind alternative mai sănătoase și mai accesibile pentru consumatori.