Moldova Business Week 2024: 20% din PIB-ul RM provine din agricultură

În cadrul „Moldova Business Week 2024”, Parcul Industrial „Edineț” a găzduit o sesiune specială care a reunit peste 60 de participanți – oficiali moldoveni, antreprenori locali și internaționali, precum și parteneri de dezvoltare. Evenimentul, a oferit o platformă importantă de dialog și colaborare pentru viitorul economic al țării. Participanții au subliniat importanța dezvoltării sectoarelor industriale și agroalimentare și consolidarea colaborării dintre antreprenorii locali și internaționali.

ANDRIAN DIGOLEAN, secretar de stat la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare: „Aproximativ 20% din PIB-ul Republicii Moldova provine din agricultură și industria alimentară. În jur de 40% din exporturile țării sunt produse agroalimentare, iar 67% din terenurile Moldovei sunt agricole. Obiectivul nostru principal este să implementăm tehnologii noi în acest sector și să atragem investiții”.

NATALIA BEJAN, directoarea generală a Agenției de Investiții: „ Republica Moldova are o capacitate de producție pe care, uneori, nici noi nu o conștientizăm. Deși este o țară mică, Moldova este cel mai mare exportator de prune în Uniunea Europeană și al treilea exportator la nivel mondial. Industriile prezentate astăzi la Edineț – agroalimentară și electronică – sunt domenii în care deținem avantaje competitive clare”.

La ediția din 2024 a „Moldova Business Week” participă peste o mie de antreprenori, oameni de afaceri și investitori. Evenimentul din acest an se desfășoară în perioada 16-20 septembrie în mai multe regiuni ale țării. Sloganul actualei ediții este „Republica Moldova – următoarea ta destinație pentru investiții”.

„Moldova Business Week” reprezintă cea mai mare platformă de conectare a oamenilor de afaceri și investitorilor din diverse țări și regiuni cu furnizorii de produse și servicii autohtone.

Este o ocazie ideală pentru analiza tendințelor economice și a politicilor naționale în context global. „Moldova Business Week” este un eveniment organizat anual de către Agenția de Investiții din Republica Moldova în colaborare cu partenerii de dezvoltare și instituțiile publice centrale.

Prima ediție a „Moldova Business Week” a avut loc în anul 2014.